Sluiten
Bel mij.
Familie opstelling

Relatietherapie / Personal Coaching

De kracht van een familie opstelling

1 augustus 2023

Wil je inzicht krijgen in waarom je jezelf gedraagt zoals je doet of waarom jij in relaties steeds tegen hetzelfde aanloopt? Een familie opstelling kan je hierbij helpen.  Als persoon word je vanaf je geboorte gevormd door zowel positieve als negatieve gebeurtenissen in je leven. Daarnaast ben je onlosmakelijk verbonden met jouw systeem van herkomst (jouw biologische familie). Samen met jou kijken we naar de personen en gebeurtenissen in jouw leven en hoe deze elementen van invloed zijn op jouw verleden, het heden en de toekomst.

Wat zijn familie opstellingen?

Wanneer je je bewust wilt worden van processen die zich binnen jouw familie in het verleden of heden hebben afgespeeld, kan de methode familieopstellingen van waarde zijn om inzicht te krijgen in deze processen. Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de daarbij behorende dynamiek waarmee je te maken hebt binnen een familiesysteem. Deze methode biedt je inzicht in jezelf, de relaties die je met anderen aangaat en het gedrag dat je (onbewust) vertoont. Je kunt hierbij denken aan de relatie met je partner of de verhouding tussen jou en je kind(eren). De familieopstelling biedt je inzicht en handvatten, waarmee jij onbewuste en ongewenste patronen kunt doorbreken. 

‘‘

Het doel van een familie opstelling is om onzichtbare en onbewuste patronen en processen in kaart te brengen.

Waarom een familie opstelling?

Het doel van een familie opstelling is om onzichtbare en onbewuste patronen en processen in kaart te brengen. Aan de hand van deze onzichtbare processen en patronen wordt het duidelijk waar patronen vandaan komen en hoe jij hier als individu op reageert en mee om gaat. Daarnaast leer je hoe deze processen en patronen jouw in je dagelijks leven kunnen tegenhouden en wat je kunt doen om jezelf los te maken van deze onbewuste en oude patronen.

Wanneer kies je voor een familie opstelling?

Je kiest voor een familie opstelling, wanneer je merkt dat je meerdere malen tegen eenzelfde probleem aanloopt. Herken je patronen of processen van jezelf waar je minder tevreden over bent en wil je erachter komen waarom je op een specifieke manier besluit te handelen? Dan kan een familieopstelling antwoord bieden. Deze opstelling laat je leren te herkennen wanneer en waarom je vastloopt en hoe je dit kunt ombuigen tot je sterke krachten.

Hoe werkt het?

Tijdens een opstelling staat een probleem waar jij tegenaan loopt centraal.Samen bepalen we vervolgens wat voor een vorm we voor de opstelling kiezen. Dit kan een opstelling zijn met vloerankers of een opstelling ‘in the mind’. Bij een opstelling met vloerankers vertegenwoordigen deze vloerankers personen uit het familiesysteem. Dat kan dus bijvoorbeeld je moeder, oma, kind etc. zijn. Ik verbind mij dan via mijn innerlijke houding met jou en jouw systeem van herkomst. Mede daardoor en door middel van diverse vragen wordt er meer duidelijk over het systeem en de dynamiek hierin. We richten ons hierbij samen op welke feitelijke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden en hoe deze soms ingrijpende gebeurtenissen het systeem hebben beïnvloed.
Deze opstelling kan zich ook in zijn geheel in jouw hoofd afspelen. Als we voor deze vorm kiezen dan breng ik jou in een lichte trance. Vervolgens nodig ik jou uit om personen uit jouw familiesysteem voor de geest te halen. Samen bouwen we de opstelling zo verder uit. Dat doe ik door af te stemmen op jouw lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, mijn eigen innerlijke waarnemingen en de informatie die jij mij daarnaast mondeling nog verschaft.

Babet Möller relatietherapie

Jij bent onlosmakelijk verbonden met je systeem van herkomst. In dat systeem zitten onzichtbare wetmatigheden die je voor of tegen je kunt laten werken.
Wil je aan de slag met een familie opstelling en om zo deze onbewuste patronen en processen zichtbaar te maken? Dan ben je van harte welkom binnen mijn praktijk, waar een huiselijke sfeer en veiligheid voorop staan. Je vindt mijn praktijk BM relatietherapie in Velp, nabij Arnhem. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden rondom een familie opstelling te bespreken of plan een afspraak in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.