Sluiten
Bel mij.

Leven in hetzelfde ritme

Als je ‘dansend’ door het leven gaat stap je elkaar soms ook op de tenen. Dat is niet erg, noodzakelijk zelfs. Dit hoeft echter niet te betekenen dat jij en je danspartner daarna beiden in een andere richting zullen bewegen. Dit om te voorkomen dat het nogmaals gebeurt. Onderzoek liever de passen die jullie maken en kijk hoe je samen weer hetzelfde ritme kunt vinden.

Groeien in je relatie doe je samen en je leven lang

Doordat het leven aan verandering onderhevig is, de omstandigheden steeds veranderen, moet je leren hoe jij je relatie (in welke vorm dan ook) er op aan kunt passen. Steeds als je denkt dat je het hebt uitgevonden of er bent, blijkt dat niet (altijd) zo te zijn. 

 

Heeft iemand jou hier ooit iets over geleerd? Hoe je relaties aangaat, onderhoudt, er in investeert? Hoe je hierin naar jezelf kunt kijken en je kunt ontwikkelen? Meestal is het antwoord nee. Ik ben jarenlang ‘juf’ geweest en over het algemeen leer je de kinderen op school hele andere zaken. 

 

Als je geluk hebt heb je goede voorbeelden om je heen gehad, maar zelfs dan doe je eigenlijk ook nog maar wat. Best bijzonder als je bedenkt dat relaties toch vaak allesbepalend zijn. Onze geliefden nemen intrek in ons hart en in onze gedachten.  Daardoor veranderen ze ons leven. De kwaliteit van liefde die we ontvangen geeft daar richting aan. 

 

Inzichten uit gesprekken voor meer kwaliteit van leven

Hoe mooi zou het zijn als je hier meer inzicht in krijgt?! Zodat je relaties kunt verbeteren, verduurzamen, verdiepen of uitbreiden. En zo dus nog meer kwaliteit van leven mag ervaren. Bij mij kan dat!

Door mijn open houding voelen mensen zich vaak snel op hun gemak. Een voorwaarde om je veilig te voelen en vanuit vertrouwen te kunnen samenwerken. Mijn kennis en kunde mix ik graag met een scheutje humor om hier en daar ook wat ‘lucht’ aan de sessies te geven.

 

Waarom doe je in een ruzie juist dat wat jij je niet had voorgenomen

Ik luister en zal tevens het een en ander ophelderen, door je inzichten te geven vanuit de theorie. Waarom het bijvoorbeeld heel normaal is dat je in een heftige ruzie precies doet, wat jij je juist niet had voorgenomen. Of hoe het komt dat wat je als kind hebt meegemaakt, je nu nog beïnvloedt in je dagelijks leven. Maar ik zal ook praktisch met je aan de slag gaan, zodat het niet alleen bij praten blijft maar we ook de vertaalslag naar je dagelijks leven kunnen maken.

 

Net zoals ik hoop dat mijn cliënten zich willen en zullen ontwikkelen, doe ik dat zelf uiteraard ook.

Huiskamergevoel, ontwikkeling en methodieken

Omdat ik het belangrijk vind dat jij je thuis voelt bij mij, heb ik mijn praktijk sfeervol ingericht. Zo krijg je hopelijk meer een ‘huiskamergevoel’ dan het gevoel van een klinische praktijk. De gesprekken die wij voeren zijn niet altijd makkelijk. Je ontspannen voelen in de omgeving is daarin een eerste stap.

 

Net zoals ik hoop dat mijn cliënten zich willen en zullen ontwikkelen, doe ik dat zelf uiteraard ook. Tijdens mijn onderwijs periode heb ik meerdere coaching opleidingen gevolgd, waarin ik heb geleerd om zowel volwassenen als kinderen te coachen op verschillende gebieden. Daarnaast heb ik nog diverse andere opleidingen gedaan, waarvan de opleiding mediation, relatietherapie en systemisch werken voor mijn huidige baan het meest relevant zijn. 

 

Maar uiteraard ben ik nooit uitgeleerd en staan er ook weer nieuwe opleidingen op de rol. Dit doe ik met plezier, want het verruimt mijn blik en komt mijn behandelingen ten goede. Maar leren doe ik ook door te ervaren in contact met anderen, jou dus!

 

Werken met mensen vraagt om een veilige omgeving waarin vertrouwen en integriteit voor mij hoog in het vaandel staan. Om deze voorwaarden op professioneel niveau te kunnen waarborgen, werk ik volgens de ethische gedragscode van beroepsvereniging EFT internationaal. De ethische gedragscode kun je hier lezen en downloaden. Op o.a. deze manier waarborg ik mijn kwaliteit en ontwikkeling.

 

Bekijk hieronder een opsomming van de methodieken waar ik gebruik van maak. Meer weten over mij en mijn methodieken? Kijk dan op de methodieken pagina.

  • EFT
  • Systematisch werken
  • Progressiegericht coachen
  • Voice dialogue
  • EMDR
Meer weten? Neem dan contact op.