Sluiten
Bel mij.

Scheiden & samengesteld gezin

Zelf ben ik gescheiden of zoals wij het wel eens noemen ‘gelukkig niet getrouwd’. Dat is niet de reden waarom ik dit werk ben gaan doen. Maar ik merk wel dat mensen die in mijn praktijk komen het vaak prettig vinden dat ik naast deskundig ook ervaringsdeskundige ben.

Ik kijk breder dan het kind

Scheiden is een pijnlijk proces voor iedereen en eigenlijk zijn er alleen maar verliezers. Kinderen worden hierin nog wel eens vergeten. Vaak geheel onbewust. Om de schade voor iedereen zo veel mogelijk te beperken is het heel belangrijk dat je als ouders met elkaar in gesprek blijft.

 

Tijdens het proces, maar ook later als er bijvoorbeeld nieuwe liefdes in het spel komen. Als je een samengesteld gezin wordt, verschuift er vaak zoveel dat dit vrijwel altijd voor wrijving zorgt. Logisch ook, als die regels, de gezinsculturen en alle verschillende gevoelens worden samengevoegd. Er moet dan opnieuw balans gezocht worden en dat gaat niet vanzelf. 

 

Maar ook tijdens het proces van scheiden is het voor kinderen heel fijn om met iemand te praten. Iemand anders dan de ouders of familie. Iemand die er niet met zijn of haar eigen emoties in zit. Dit geldt uiteraard ook voor de ouders. Door alle emoties die scheiden met zich meebrengt lukt het niet altijd om het overzicht te bewaren. Het is voor kinderen dan ook vaak fijn om met iemand die juist ‘buiten’ het gezin staat te praten. Kortom: of je nu middenin het proces van scheiden ligt of een samengesteld gezin bent, de balans dient voor ieder hersteld te worden. Ik help je daarbij.

 

Personal coaching of juist relatietherapie?

Wil jij meer weten over individuele of gezamenlijke relatietherapie bekijk dan deze pagina.

 

Ik luister naar alle partijen en probeer samen met jullie opnieuw de balans te vinden. 

Veelvoorkomende hulpvragen

Ik luister naar alle partijen en probeer samen met jullie opnieuw de balans te vinden. Of dit nu middenin het proces van scheiden is of in een samengesteld gezin.

  • Ik kan niet meer normaal communiceren met mijn ex en dus ook niet over de kinderen. Wat kan ik daaraan doen?
  • Ik ben boos en het lukt mij niet om mij hierover heen te zetten. Ook al weet ik dat het beter is voor de kinderen
  • Ik doe alles voor mijn stiefkinderen maar we blijven maar botsen
  • De kinderen van mijn nieuwe vriend(in) en mij kunnen niet met elkaar overweg. Wat kunnen wij hier aan proberen te doen?
  • We verliezen de verbinding met elkaar.
  • Mijn kinderen hebben veel moeite met het wisselmoment. Dus als ze van mijn ex naar mij (en andersom) gaan. Hoe kunnen we dit soepeler laten verlopen?
  • Ons kind zit in een loyaliteitsconflict hoe helpen we hem/haar daarbij?
  • Ons kind praat niet met ons, maar we zien wel dat hij/zij ander gedrag laat zien dan voor de scheiding
Neem contact met mij op