Sluiten

Ik ben van 22 juli t/m 9 augustus op vakantie en daardoor slecht bereikbaar. Voor contact kunt u mij wel mailen, maar niet bellen.

Sluiten

5 Essentiële Elementen van Effectieve Persoonlijke Coaching

Personal coaching is een benadering die mensen helpt hun leven te verbeteren door aan zichzelf te werken. Het is gebaseerd op het idee dat iedereen sterke en zwakke punten heeft, en dat leren hoe we die sterke punten effectief kunnen gebruiken ons zal helpen onze doelen te bereiken. Personal coaching wordt ook wel zelfontplooiing coaching, lifecoaching of executive coaching genoemd.

De basics van persoonlijke coaching

Ken jezelf

Om succesvol te zijn in persoonlijke coaching, moet je jezelf en anderen goed begrijpen. Je moet weten wat je motiveert, waar je gek van wordt en waar je enthousiast van wordt. Deze kennis stelt je in staat om te werken met mensen die dezelfde waarden en interesses delen.

 

Begrijp je doelen.

Het werk van een coach is om mensen te helpen hun doelen te bereiken. Als je niet duidelijk weet wat die doelen zijn, hoe kun je dan weten of je ze bereikt hebt? Het helpt om SMART specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden doelen te stellen.

 

Stel realistische verwachtingen.

Je moet verwachten dat je hard werkt om je doelen te bereiken. Verwacht niet dat je van de ene dag op de andere een succes wordt. Concentreer je in plaats daarvan op het boeken van gestage vooruitgang in de richting van je doel. Dus, kleine stapjes richting het grote doel.

 

Wees eerlijk tegen jezelf.

Als je eerlijk tegen jezelf bent, zul je beseffen dat je niet perfect bent. Dit betekent dat je onderweg fouten zult maken. Het is goed om toe te geven wanneer je een fout hebt gemaakt. Zoals ik altijd zeg: als je dansend door het leven gaat, sta je ook wel eens iemand op zijn tenen. Dat is ook helemaal niet erg.

 

Persoonlijke coaching = meer plezier hebben!

Je moet je nooit schuldig voelen over het maken van plezier of fouten. Leer ervan en ga verder, desnoods met een kleinere groep échte vrienden dan met veel halve vrienden. Onthoud dat iedereen op een bepaald punt in zijn leven fouten heeft gemaakt, maar dat niet iedereen in zijn leven genoeg plezier maakt.