Sluiten
Bel mij.

Woedeaanvallen kind

Woedeaanvallen kunnen zowel voor volwassenen als kinderen erg storend en ingrijpend zijn. Je ziet dat controle wordt verloren en dat iemand zich verliest in een driftbui. Vaak kunnen dit soort woedeaanvallen bij kinderen en volwassenen ook gepaard gaan met agressiviteit. Maar vooral is het onprettig voor het kind en voor jou.

Wat kun je zelf doen tegen woedeaanvallen bij je kind

Vóór een woedeaanval kind

Het is belangrijk om de omstandigheden van een woedeaanval te herkennen bij je kind. Veel kinderen hebben bijvoorbeeld alleen woedeaanvallen als ze heel moe zijn omdat ze slecht geslapen hebben. Andere kinderen krijgen woedeaanvallen bij veel honger. Ook krijgen sommige kinderen een woedeaanval wanneer ze teleurgesteld worden. Kortom, er zijn een hoop verschillende oorzaken voor woedeaanvallen. Probeer deze oorzaken te herkennen zodat je de situaties, waarin je kind met een woedeaanval kan kampen beperkt.

 

Tijdens een woedeaanval van je kind

Als een woedeaanval dan toch gebeurt is het vooral belangrijk om rustig te blijven wanneer je kind dat niet is. Dat is lastig, maar het helpt logischerwijs beter dan wanneer jij ook meegaat in de emotie. Ook is het verstandig om het kind uit te laten razen. Je laat ze boos zijn over hetgeen waar ze boos over zijn. Door uitrazen of uithuilen verwerken ze opgehoopte emoties. 

 

Na een woedeaanval kind

Het is goed om na de woedeaanval met het kind te gaan zitten voor een rustig gesprek. Dit om te achterhalen wat er fout ging. Dat kan ook op kind niveau tijdens het ‘’samen spelen’’. Vraag dan wat het kind boos maakte. Wat zou helpen om te kalmeren en hoe jij ze kan helpen om met hun boosheid om te gaan. Stel ook grenzen in zo’n gesprek; het kan niet gebeuren dat het kind tijdens een driftbui spullen in huis kapot gooit of dingen vernielt. Zorg dat je daar duidelijk en consequent in bent.

 

Wat kan het kind doen?

Het is voor kinderen goed om de realisatie te krijgen dat hun woede invloed heeft op de mensen om hen heen en anderen pijn geeft. Tijdens persoonlijke coaching met het kind zal ik door goede tips heen gaan waar het kind gebruik van kan maken als ze een woedeaanval op zien komen. 

 

Ook kan ik op maat advies geven aan de ouder of ouders over specifieke situaties die plaatsvinden. Geen enkel kind is immers hetzelfde. Doordat ik als coach van buitenaf de situatie bekijk zal ik met nieuwe inzichten komen waar degenen in de situatie vaak door de bomen het bos niet meer zien. 

 

Liever persoonlijk contact hierover?

Dat kan! Woedeaanvallen bij uw kind kunnen goed behandeld worden door gesprekken aan te gaan en de juiste methodiek met behandeling toe te passen. Ik heb ervaring met het oplossen van driftbuien bij kinderen en zou jullie graag helpen met dit probleem. Bekijk de pagina gezinscoaching of de pagina scheiden en samengesteld gezin om erachter te komen wat ik voor jullie kan beteken. Uiteraard mag je ook direct contact met mij opnemen.